31.12.2005
Silvestrovský televizní program mě natolik zaujal, že jsem přišel konečně na kloub dynamickým HTML efektům, takže jsem stránky obohatil o konečně aktivní tlačítka hlavního menu. Vše nejlepší modelářům každého věku přeje do roku 2006 Shimanski !

29.12.2005
Patlal jsem, patlal teréní úpravy u nájezdu k mostu ......

26.12.2005
Dlouho očekávané období volného času na modelařinu je tu. Spolu s radostí z modelů, které jsem si nadělil, nebo mě byly naděleny pod stromeček, a ještě po té co jsem utahal svoje holky na lyžích, jsem se ponořil skoro každé odpoledne do stavby kolejiště. Hlavní nádraží "Taťuldov" už konečně má všechny výhybky zprovozněné a funguje napájení všech hotových položených tratí ( kromě nejvýše položené jednokolejky, která ještě neexistuje ). Trochu mě překvapil motoráček M152 od Bramosu svým slabším tažným výkonem, ale skutečnost je asi podobná. Moc se mě ale libí a zajezdil jsem si hezky. Jsou to však nervy ( jak jsem četl na diskuzi modely.biz, ne jen moje ), když hledáte proč vám nefunguje výhybka a proč se někde vlak z ničeho nic zastaví a nevíte proč. Ale nakonec jsem všechno doladil. Taky jsem stavěl tunel pod nájezdem k mostu nad nádražím "Markétkov" zde. Hezky jsem si odpočinul od práce.

20.12.2005
Vyvstala potřeba doplnit na stránky novou kapitolu odkazů na jiné weby. Technicky je vše připraveno, zbývá doplnit obsah.
Co se týká modelařiny, neví někdo jak se hledá zkrat v šedesáti občas popsaných drátech ??? :-))))))

18.12.2005
Páchal jsem nájezd k budoucímu ocelovému mostu přes staniční koleje v Markétkově. Hrubá stavba tohoto traťového tělesa je vidět zde. Jinak jsem navštívil burzu v Praze a ateliér p.Daleckého. Stojí to za to, kdo ještě tak neučinil, jedno nebo druhé, doporučuji. Kdo nechce ale moc utrácet tak ať si peníze nebere, protože neodoláte. Já jsem taky neodolal a rozšířil si svůj vozový park. :-))))

11.12.2005
V týdnu jsem postupně připevňoval kolejivo základního okruhu k povrchu již napevno, a postupně vyváděl napájecí dráty na místně příslušné svorkovnice. Prácička je to titěrná ,není moc vidět, ale je potřeba, fotky jsem již nedělal jsou to samé dráty a dráty a dráty. Při uzavření geometrie dvojkolejky vyvstala potřeba ještě dokoupit vyrovnávací kolejnice Fl6110 a s jejich umístěním dozrála i myšlenka na vedení cesty ( polňačky ), kterou jsem si tady v těchto místech vymyslel. Na příslušnou úpravu terénu je možné se mrknout zde. Trochu jsem si tímto od té kabeláže oddychl.

4.12.2005
Jak jsem již uvedl níže po delší nucené odmlce jsem se dostal opět ke svému hobby. Už abych se stal rentiérem. :-)))) Zabudoval jsem přestavníky na levém zhlaví hlavního nádraží zde, a dokonce dokončil jsem budovu hlavního nádraží zde. A koho zajímá jaké modelářské nožíky se dají koupit tak je uvidí zde.

28.11.2005
Pomalu se probírám z naprosto příšerného pracovního přetlaku v zaměstnání, kdy mě nezbyly žádné síly a čas na práci na panelu. Uff ! Teprve dnes po třech týdnech začínám něco dělat ( fotky budou tak v neděli ). Mezitím jsem se alespoň zabýval diskusí na modely.biz o DCC a pevně rozhodl, že do toho ( nákup start setu Lenz 01 )  v lednu prásknu ( to bude ta příjemnější - druhá strana mého pracovního nasazení :-))))) ). Taky jsem si koupil modelářský náčiníčko, za pár babek jsem zvědav jak dlouho vydrží ostré..... alespoň něco.

6.11.2005 - jiskřím .....
Řešil jsem malý rébus s přestavníky, ale dopadlo to dobře, první výhybky již vyhýbají ... a natahal jsem napájecí dráty k prvním kolejnicím. Pro někoho možná primitivní záležitosti, ale všichni nejsme profíci, že ? Já se teda zapotil ...

31.10.2005

Stavím budovu nádraží a zapojuji výhybky
Protože zuby jsou svinstvo trochu jsem to flákal, nicméně jsem se pustil do stavebnice nádražní budovy zde. No a ve světlé chvilce díky Brufenu jsem drobně pokračoval na panelu přípravou zapojení výhybek zde. Au, au, au ......

23.10.2005

Ovládací panel I.
Abych mohl začít montovat přestavníky k výhybkám už napevno a tahat dráty jednotlivých napájecích úseků, cítil jsem potřebu mít k ruce již alespoň nahrubo rozestavěný ovládací panel kolejiště, abych mohl hned prověřovat funkčnost zapojených drátů. Tak jsem se do něj pustil zde. Jde o naprosto primitivní čudlíkov..... :-) Samotný panel kolejiště protentokrát zůstal netknutý.

19.10.2005

Stavba, Elektro, Budovy
Nestihám, protože se v práci rozhodně nenudím. Přes týden jsem lehce pokračoval na panelu zakrýváním tunelové části viz zde, spolu s chybějícím kolejivem pro hlavní nádraží mě dorazila stavebnice nádražní budovy Faller 110108, která má úctyhodných 400 dílků ( takže mám co dělat - výsledek tedy bude později ) no a začal jsem vyrábět ovládací pult ( první generace :-)))) ) více viz zde.

P.S. Díky za návštěvnost stránek, zejména pracovníkům z institucí státní správy :-))))) Tohle co dělám, dělám vždy až doma, to víte - pracuji v soukromé firmě .......

9.10.2005

Po trochu zapeklité úpravě návrhu hlavního nádraží, která mě zamotala hlavu, jsem si oddechl u standardních stavebních pracích, pomalu se ty nejhrubší činnosti blíží k závěru....6.10.2005 - Změna hlavního nádraží
Tak jsem to "schytal" od jednoho modeláře, kterému se nelíbilo několik věcí na mém plánku, nejvíce však hlavní nádraží. Vzal jsem si to k srdci a vymyslel jsem úpravu a doplnění hlavního nádraží ...2.10.2005 - Břízky
Tvořil jsem nové stromečky tentokráte břízky, z foliáže firmy Polák, mě do této chvíle neznámé ...

30.9.2005

A zase jsem pokračoval hrubou stavbou základů, tentokrát už poslední základní části ...

22.9.2005 - Základy pro horní nádraží dokončeny
A zase jsem stavěl ...... Prostor pro horní nádraží se začíná rýsovat jasněji ...

18.9.2005

- Jehličnany II.
Opět jsem se zabýval výrobou jehličnanů. Zdokonalil postup a tentokrát jsem vyrobil dva statné kusy.

13.9.2005

Kolejivo pro horní tratě
Dorazilo mě kolejivo pro zbytek horních tratí. Následovala zkušební pokládka "nasucho" pro kontrolu hotových krajinných základů.

31.8.2005

I v srpnu jsem na panelu pokročil se stavbou, koukněte jak. Taky jsem spočítal zbytek ( cca druhou polovinu ) kolejiva pro nejvýše položené tratě a odeslal objednávku. Už se bez něj bohužel neobejdu.

24.8.2005

Výroba jehličnanu
Tak jsem zkusil vyrobit smrček způsobem, který jsem zatím jinde nenašel. Myslím, že výsledek je velmi slušný.

15.8.2005

Doplnění budov
Doplnil jsem část "Budovy" od dvě stavby. Vychytal grafické "muchy" a překlepy ( snad všechny ). Sorry, češtin = můj kobyl.
 Prozatím pořád ponechávám v platnosti zkušební provoz.

1.8.2005

Zprovoznění stránek
Tak jsem se konečně dokopal, abych tyto 3 měsíce po chvilkách budované stránky ( Sláva !) vyvěsil na internet. Nejsem totiž žádný "lumen" co se týká grafiky a webu. Proč ten software děláš Bille tak složitý...........